fysioterapi

 

Hvad er fysioterapi?

En fysioterapeut arbejder med kroppens muskler, led, knogler og nervesystem for at forbedre dens funktioner og bevægelser. Fysioterapi bruges både forebyggende og når skaden er sket. Med kombinationen af manuel behandling og træningsøvelser får kroppen de bedste forudsætninger for at rehabilitere og forebygge.

En konkret fysioterapeutisk diagnose er en betingelse for en målrettet behandling. Derfor foretager vi altid en grundig undersøgelse, hvor vi finder frem til årsagen til dit problem. Første konsultation varer typisk 45-50 minutter.

Efter undersøgelsen opstiller vi et fælles mål og en plan for dit behandlingsforløb. Det er med til at sikre, at behandlingen og planen tilgodeser netop dine problemer, ressourcer og behov.

Planen vil altid involvere dig selv, så du lærer at forebygge en evt. ny skade; – så fysioterapi handler i høj grad om hjælp til selvhjælp. Indsatsen kan fx bestå af behandling, øvelser og forebyggende tiltag i din hverdag.

I mange genoptræningsforløb handler det om at bryde nogle uvaner og erstatte dem med vaner, der er bedre for dit helbred og din generelle sundhed.