SPORTS­SKADER

 

Jeg har fået en sportsskade – hvad gør jeg?

Hvis du er så uheldig at få en sportsskade, er det vigtigt at få den rette behandling.

Vores fysioterapeuter kan bedømme skadens omfang og stille en diagnose, som kan hjælpe dig videre med genoptræningen, så du kan komme sikkert tilbage til din sport.

En konsultation starter med, at fysioterapeuten snakker med dig om din skade, hvordan den er opstået, hvor smerterne sidder osv. Fysioterapeuten vil med udgangspunkt i din fortælling lave forskellige tests.

Når fysioterapeuten er kommet frem til en diagnose og et billede af din sportsskade, vil du i nogle tilfælde få en manuel behandling, hvorefter I sammen lægger en plan for din videre behandling og restitution. Det kan være gennem øvelser, som skal styrke området kombineret med fysioterapeutiske behandlinger på klinikken. Behandlingen kan for eksempel bestå af genoptræningsøvelser, udspænding, udholdenhedstræning, stabilitetstræning og vejrtrækningsøvelser. Den fysioterapeutiske behandling på klinikken består ofte af en kombination af massage, mobilisering og triggerpunktsbehandling.

 

Hvornår kan jeg forvente at være klar igen?

Det er vanskeligt at sige noget entydigt om, hvor hurtigt du er klar efter en skade. Genoptræningsforløbet afhænger af skadens omfang og den type væv, der er beskadiget. Det kan tage op til otte uger for muskler og knogler at hele, mens det for sener og ledbånd kan vare fra seks måneder og op til et helt år. Og netop derfor er det vigtigt, at få lavet en genoptræningsplan som er tilpasset til netop dig og din skade.

Fysioterapeuterne i Fysodense besidder alle stor viden inden for skadesbehandling og alle er desuden selv aktive sportsudøvere.

Kontakt os og lad os hjælpe dig til at bliver din skade kvit.